19 januari 2020 workshopdag Danstechniek/Improvisatie

Vanwege succes op herhaling! Deze fijne dansdag met docenten Phyllis Kneefel en Joke de Heer. Zij combineren samen best of both worlds!
Laat je als danser uitdagen, durf los te komen van wat je gewend bent en verras jezelf over de mogelijkheden die je hebt, fysiek, creatief en expressief.

P1230708-bewerkt

foto: Oscar van Crimpen

Bij technische danstechnieken zoals ballet, moderne dans, jazzdans en urban-stijlen wordt door de docent aangegeven wat er gedanst wordt. De techniek is de basis. Alle dansers maken dezelfde bewegingen. Verdieping vindt plaats door het verfijnen van de bewegingstaal en fysiek tot het uiterste gaan. Inhoudelijke invulling vindt vaak pas plaats bij het creëren van een choreografie.

Bij dansexpressie zijn improvisatie, exploratie en creatie de basis van iemands persoonlijke danstaal. De docent geeft input om het individuele dansproces van de dansers op gang te brengen. Het gaat om inhoud en/of beeld te vertalen naar dans, om vervolgens tot een gezamenlijke beleving of compositie te komen.

Wat is er mooier dan deze twee verschillende uitgangspunten op een dansdag te combineren en elkaar te laten versterken? Docenten Phyllis Kneefel en Joke de Heer geloven in de krachtige combinatie van danstechniek en -expressie, waardoor zowel technisch als expressief geschoolde dansers van elk niveau dans vernieuwend en inspiratievol zullen ervaren.

IMG_4459

Op deze danszondag gaan we danstechniek toepassen in dansimprovisatie. Aan het einde van de dag maken we vanuit die combinatie een danscompositie. Doe mee!
Datum: zondag 19 januari 2020
Tijd: 11.00 -16.30
Kosten: 65,- incl. koffie, thee, sap, fruit
Locatie: Kunstcentrum de Blauwe Schuit, Hoorn
Reserveren en informatie: danserscollectief@live.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s