KASCADANS

KASCADANS werd gedanst en gespeeld in juni 2017. Een voorstelling op een unieke locatie waarvoor 4 dansmakers en hun amateurdansers samenwerkten met muzikanten van Harmonieorkest de Herleving. De voorstelling sloot een periode op deze locatie af en kondigde een nieuwe aan. Een deel van de Historische Tuin met cultuurhistorisch erfgoed zou stoppen te bestaan, om plaats te maken voor woningbouw. Dit vormde de inspiratie voor KASCADANS.

Het resultaat was een gevarieerde voorstelling waarbij de compositie ‘The Fields’ van Jacob de Haan als een rode draad door de dansen heen liep. Muziek en dans lieten zowel eenheid als eigenheid zien en horen met groepsdans, duetten en een solo, met live muziek van het harmonieorkest De Herleving.

HE_20170701___F0A5984KASCADANS was een samenwerking tussen het Danserscollectief Hoorn, Harmonieorkest De Herleving uit Zwaag en Historische Tuin in Blokker.

Dansmakers: Joke de Heer, Carlijn Visser, Henk Smits en Madelon de Jong.
Dansers: Anja Sintenie, Corina Boersen, Evelien Koster, Margaret Hooiveld, Anja Haaker, Bep Scholten, Vera Giesbertz, Marth van der Haar, Jansje Lok en Mieke Kos.
Dirigent: Rolf Hoogenberg
Fotografie en techniek: Henk Erich
Kledingadvies en -ontwerp: Ella Siekman.
Grafisch Ontwerp: HUTSPOTT
Met dank aan Jaap en Annie Balk, Tineke Feijen en aan alle vrijwilligers. Mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuur Participatie en de Gemeente Hoorn.