zondag 31 maart Dansworkshop Techniek en Expressie

o.l.v. Joke de Heer en Phyllis Kneefel

Vaak zijn technische- en expressieve dans gescheiden werelden. Ballet, moderne dans, jazz, improvisatie, urban, wat is er technisch gesproken allemaal mogelijk met het lichaam? Binnen deze dansdisciplines wordt meestal door de docent aangegeven wat er gedanst wordt. Alle dansers doen dezelfde beweging na. Het gaat o.a. om het verfijnen van afgesproken bewegingstaal.
Dansexpressie is improvisatie, exploratie en creatie van iemands persoonlijke danstaal. De docent geeft input om het individuele dansproces van de dansers op gang te brengen. Het gaat om inhoud en/of beeld vertalen naar dans. Om vervolgens tot een gezamenlijke beleving of compositie te komen.

P1230277

Wat is er nu mooier dan de twee verschillende uitgangspunten in dans te combineren en elkaar te laten versterken? Dansdocenten phyllis Kneefel en Joke de Heer geloven beiden in deze krachtige combinatie. Dans krijgt hierdoor bij zowel technisch- als expressief geschoolde dansers meer zeggingskracht.

13327489_1037962079613662_6732848916662566822_n

Op deze danszondag gaan we techniek en expressie combineren vanuit een thema. Laat je als danser uitdagen, durf los te komen van wat je gewend bent en verras jezelf over de mogelijkheden die je hebt, zowel fysiek als expressief!

Datum: zondag 31 maart 2019
Tijd: 10.30 -16.30
Kosten: 60,- incl. koffie, thee, sap, fruit
Locatie: Centrum voor kunst en cultuur de Blauwe Schuit, Hoorn
Reserveren en informatie: danserscollectief@live.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s